Exposicions

Exposició: Dones del llibre

Exposició: Dones del llibre

 

La mostra "Dones del llibre" és un reconeixement al paper femení en el món del llibre en els seus diferents vessants.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu manté des de fa alguns anys una línia de treball dedicada a la visibilización del treball cultural de les dones. En esta ocasió ens plantegem un recorregut general, que comença en el segle XV, de les diverses tasques entorn del llibre realitzades per dones en el nostre territori.

Els límits d'esta exposició ens obliguen a seleccionar una mostra reduïda. No obstant això, desitgem que servisca este homenatge com un reconeixement general a totes les dones que van exercir papers fonamentals en el sector del llibre, i en conseqüència, en la creació de la cultura valenciana

Entrada lliure i gratuïta.

Dates: de novembre de 2020 a març de 2021.

Lloc: Sala Capitular Pere Maria Orts del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).

Organiza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Horari: De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h.

Festius oberts: 9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.

Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

 

 

EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

 

Després de la seua estància al Monestir de Sant Miquel dels Reis, la Biblioteca Valenciana ofereix a institucions públiques, museus, biblioteques, centres educatius o associacions culturals la possibilitat d'aprofitar la producció gràfica d'estes mostres en itineràncies per tots els racons de la Comunitat Valenciana. Les cessions són gratuïtes, però totes les despeses de transport, instal·lació i devolució van a càrrec de les entitats sol·licitants.

Actualment, estan en circulació les següents exposicions:

1.VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, UN VALENCIÀ UNIVERSAL

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Aldaia (jul.2017), Càrcer (oct.), Paterna (nov.2017), Albal (des.2017), Alfarrasí (gen.-feb. 2018), Puçol (abril 2018), Castelló de Rugat (abril 2019), Aldaia (nov.-des. 2019).

2. IMAGINARI. EL MÓN DE MIGUEL CALATAYUD

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Paiporta (nov.2016), Alcàsser (des.2016), IES Misericòrdia-València (gener 2017), Monóvar (abril 2017), Las Naves-València (3 de juny de 2017), Castelló de Rugat (oct.2017), Aspe (nov.-des.2017),  la Vall d'Uixó (abril 19) .

3. EL LLIBRE VALENCIÀ

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Requena (estiu 2015), Vinarós (set.oct.2015), Sagunt (oct.-nov.2015), Oliva (des.-gen.2016), la Vall d'Uixó (febrer 2016), Oriola (març-abril 2016), Dénia (abril-maig 2016), Benigànim (juny-juliol 2016), Torrent (oct.2016), Gandia (nov.2016), Bunyol (abril 2017), Xàbia (maig-juny 2017), Alfarrasí (abr.-maig 2018), Castelló de Rugat (nov.-des. 2018), Aldaia (mayo-jul. 2020).

 

Sol·licitud: Per a demanar les exposicions, dirigisca un correu a: bvdifusio@gva.es, on indique l'exposició concreta que es demana i les dades de la seua preferència.

EXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

EXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

 

Esta exposició preten donar a conéixer la tasca que realitza la Biblioteca Valenciana, principal centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana: el seu origen, la seu, els fons que conserva, els producetes i servicis que ofereix, i les vies d'adquisició de nous documents d'una biblioteca viva que continua ampliant les seue col·leccions i millorant i actualitzant els seus servicis. Més informació: llibret de mà [pdf] .

Entrada lliure i gratuïta. 

 • Data: exposició amb caràcter permanent a la qual les peces que es mostren aniran canviant.
 • Lloc: Sala Permanent del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).
 • Horari:
  • De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h.
  • Festius oberts durant 2020: 22 de gener, 19 de març, 19 d'abril, 1 de maig, 15 d'agost,  9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.

 

LA BIBLIOTECA DESTACA

Amb el títol "30 anys dels premis Lluís Guarner", la secció "La Biblioteca destaca", situada dins de l'exposició permanent, estarà dedicada fins a gener de 2021 a homenatjar a Lluís Guarner i tots  els guardonats amb el Premi Lluís Guaner.

 • Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
 • Col·labora: Subdirecció General del Institut Valencià de Conservació i Restauració