Exposicions

Equipatge de tornada. La Biblioteca de l'Exili de la Biblioteca Valenciana

Equipatge de tornada. La Biblioteca de l'Exili de la Biblioteca Valenciana

En 2019 es commemora el 80 aniversari de l'exili republicà de 1939 que va obligar a realitzar canvis dràstics a centenars de milers de compatriotes. Dispersos i derrotats, com Numància errant, un bon nombre d'ells va aconseguir amb molt d'esforç reconstruir la seua trajectòria, personal i professional, en les societats que els van acollir.


Amb la transició a la democràcia van començar iniciatives per a recuperar el patrimoni cultural d'aquests exiliats. La Biblioteca Valenciana va realitzar una decidida aposta, encoratjada per la mestra exiliada Guillermina Medrano i en coordinació amb la Universitat de València, i hui custòdia destacades donacions procedents de Mèxic, els Estats Units, l'Argentina, URSS, entre altres llocs. Un generós equipatge de tornada amb el qual aquests exiliats i exiliades van tornar a la seua terra natal. Es tracta d'un bon nombre de peces de gran valor documental i indubtable importància històrica de tal manera que la Biblioteca Valenciana és l'única entre les de la seua categoria que té una secció denominada Biblioteca de l'Exili a la disposició d'investigadors i experts.

Entrada lliure  gratuïta. 

 • Data: del 17 de setembre de 2019 al 17 de gener de 2020.
 • Lloc: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València
 • Horari:
  • De dimarts a divendres: de 10 a 14 y de 17 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h.
  •  Festius oberts: 9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.
 • Comissariat per: José Ignacio Cruz (Universitat de València)

EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

 

Després de la seua estància al Monestir de Sant Miquel dels Reis, la Biblioteca Valenciana ofereix a institucions públiques, museus, biblioteques, centres educatius o associacions culturals la possibilitat d'aprofitar la producció gràfica d'estes mostres en itineràncies per tots els racons de la Comunitat Valenciana. Les cessions són gratuïtes, però totes les despeses de transport, instal·lació i devolució van a càrrec de les entitats sol·licitants.

Actualment, estan en circulació les següents exposicions:

1.VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, UN VALENCIÀ UNIVERSAL

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Aldaia (jul.2017), Càrcer (oct.), Paterna (nov.2017), Albal (des.2017), Alfarrasí (gen.-feb. 2018), Puçol (abril 2018), Castelló de Rugat (abril 2019), Aldaia (nov.-des. 2019).

2. IMAGINARI. EL MÓN DE MIGUEL CALATAYUD

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Paiporta (nov.2016), Alcàsser (des.2016), IES Misericòrdia-València (gener 2017), Monóvar (abril 2017), Las Naves-València (3 de juny de 2017), Castelló de Rugat (oct.2017), Aspe (nov.-des.2017),  la Vall d'Uixó (abril 19) .

3. EL LLIBRE VALENCIÀ

 • Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
 • Itineràncies realitzades o previstes: Requena (estiu 2015), Vinarós (set.oct.2015), Sagunt (oct.-nov.2015), Oliva (des.-gen.2016), la Vall d'Uixó (febrer 2016), Oriola (març-abril 2016), Dénia (abril-maig 2016), Benigànim (juny-juliol 2016), Torrent (oct.2016), Gandia (nov.2016), Bunyol (abril 2017), Xàbia (maig-juny 2017), Alfarrasí (abr.-maig 2018), Castelló de Rugat (nov.-des. 2018), Aldaia (mayo-jul. 2020).

 

Sol·licitud: Per a demanar les exposicions, dirigisca un correu a: bvdifusio@gva.es, on indique l'exposició concreta que es demana i les dades de la seua preferència.

EXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

EXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

 

Esta exposició preten donar a conéixer la tasca que realitza la Biblioteca Valenciana, principal centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana: el seu origen, la seu, els fons que conserva, els producetes i servicis que ofereix, i les vies d'adquisició de nous documents d'una biblioteca viva que continua ampliant les seue col·leccions i millorant i actualitzant els seus servicis. Més informació: llibret de mà [pdf] .

Entrada lliure i gratuïta. 

 • Data: exposició amb caràcter permanent a la qual les peces que es mostren aniran canviant.
 • Lloc: Sala Permanent del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).
 • Horari:
  • De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h.
  • Festius oberts durant 2019: 22 de gener, 19 de març, 19 d'abril, 1 de maig, 15 d'agost,  9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.

 

LA BIBLIOTECA DESTACA

Amb el títol, "Música en paper. Els fons musicals de la Biblioteca Valenciana", la secció "La Biblioteca destaca", ubicada dins de l'exposició permanent, estarà dedicada fins a finals de gener de 2020 als rics fons musicals custodiats per la nostra institució, que inclouen els arxius o biblioteques d'eminents compositors com Agustí Alamán, Miguel Asins Arbó, Eduard López Chavarri,  Manuel Palau i Luis Sánchez Fernández.

 • Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
 • Comissaria: Maribel García Suria.
 • Col·labora: Subdirecció General del Institut Valencià de Conservació i Restauració
 • Preinscripció per a visites guiades.