Tallers i Trobades

Taller: Com escriure una biografia

Taller: Com escriure una biografia


Presentació:

De la mà de l'escriptora i docent María Ángeles Chavarría, el dissabte 25 de maig, aquells que ho desitgen poden iniciar-se en l'escriptura de la biografia.

Coordinació: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Realització: María Ángeles Chavarría

Destinataris:  Qualsevol persona entre 16 i 99 anys interessada en la creació literària (biografia).

Lloc:   Sala de tallers del Monestir de San Miguel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, 46019 València)

Data: Dissabte 25 de maig de 2019, d'11 a 13 hores

Duració: 2 hores

Idioma: Castellà

Places: 30 places.

Caràcter: Gratuït.

>> COMPLET<<


Les places es donaran per ordre d'inscripció fins a cobrir l'aforament del taller. 


María Ángeles Chavarría:    

María Ángeles Chavarría (Xèrica, Castelló) és Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Té un Màster en Psicologia i Gestió Familiar, per la Universitat de València, i un màster en Comunicació, Publicitat, Màrqueting i Direcció Comercial, per l'Escola d'Empresa de Madrid.

Té publicats més de quaranta llibres en diversos gèneres, alguns d'ells premiats, entre altres: La mirada de alguien sin importancia (1999), Sintiendo el silencio (2000), Diario de una mujer inquieta (2002), La tercera copia (2004) El anónimo (2005), La tutora (2006), Controla tu tiempo, controla tu vida (2007), Mi padre es un mago. La empresa familiar vista por un niño (2009), Les Xanes (2010), Cómo escribir una biografía (2011), Aventuras Literarias: Las extrañas notas del presidiario (2013), Hablar en público y en privado: las situaciones que nadie te comenta (2013), La eficacia de la Creatividad: Creactívate (2015), Aprende y Crea: Los géneros literarios en Primaria (2016), Aprender Creando: Los géneros literarios en Secundaria y Bachillerato (2016), Cómo enfocar los cambios: Qué te mueve (2017), Cada día una greguería (2018), Musas del aire (2019). I els seus textos estan inclosos en antologies nacionals i internacionals.

Ha format part de la Junta Directiva de l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris i de l'Institut d'Estudis Modernistes. Ha intervingut en nombrosos congressos i jornades en l'àmbit cultural, universitari i empresarial, i col·labora com a formadora en el Col·legi de Doctors i Llicenciats i en altres entitats, on imparteix cursos de Comunicació Eficaç, Creativitat, Alt Rendiment i Competències Emocionals.

Actualment compatibilitza la seua labor literària i pedagògica amb la seua activitat com a professora en la Universitat Europea de València.

Blog: mirarconpalabras.com

> Fullet en pdf <

Taller d'escriptura creativa

Taller d'escriptura creativa

Diversió i aprenentatge. Un nou taller d'escriptura creativa de Vicente Marco en el qual, amb abundants  exercicis pràctics i exemples es donaran pautes i consells per a estimular la creativitat i enfortir l'estil literari.

Dates: 4, 18 i 25 de maig, 1 i 8 de juny, de 10 a 12
[Nova hora: dia 8 de juny la sessió començarà a les 9:15 h]

Duració: 20 hores
[L'activitat dura les 5 sessions. No són sessions independents]

Vicente Marco

Novel·lista, contista, dramaturg i professor de tallers d'escriptura creativa, ha publicat huit novel·les, dues recopilacions de contes, dues obres teatrals i dos manuals d'escriptura. Les seues obres teatrals han sigut representades en diferents ciutats espanyoles, a Santo Domingo i Mèxic.

Com a narrador i com a dramaturg ha obtingut més de cinquanta guardons literaris entre els quals destaquen, els premis Tiflos, Jaén i  València de novel·la, els premis Unamuno, Julio Cortázar, Alberto Lista, Huchas de oro, de conte i el Fray Luís de León, de teatre.

 

< Complet >

ANIMACIÓ LECTORA 2018-2019

ANIMACIÓ LECTORA 2018-2019

 • Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
 • Col·labora: Acadèmia Valenciana de la Llengua i editorial Bromera.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu organitza una ampla varietat d'activitats encaminades a promoure la lectura i la creació literària, una tasca a la qual hem tingut molt present l'opinió dels seus destinataris, especialment dels docents.

 • Programa:
 1. Tallers: Narrativa, Poesia-periodisme, Fotografia, Còmic, Lectura digital, Teatre i Biblioteconomía. Més informació i link d'inscripció: pulseu ací.
 2. Recitals: Homenatge a Vicent A. Estellés. Més informació i link d'inscripció: pulseu ací.    Complet
 3. Encontres: Gemma Pasqual, María Zaragoza, Joanjo García, Felipe Benítez Reyes, Mercé Climent, Isabel Barceló, Maria Jesús Bolta, Vicent Dasí, Jordi Raül Verdú i Rosa Montero. Més informació: pulseu ací.
 4. Club de lectura de Sant Miquel dels Reis: Kafka, Mary Shelley, Salinger, Shakespeare, Huxley. Més informació i link d'inscripció: pulseu ací.
 5. Publicacions: Guia de foment lector "Llegir, tota una aventura". Més informació i link de descàrrega: pulseu ací.
 6. Exposició: Imaginari. El món de Miguel Calatayud. Més informació: pulseu ací.
 • Data: Entre octubre de 2018 i maig de 2019, segons programa.
 • Lloc: Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).