Per forma d'ingrés

Depòsit Legal

Depòsit Legal

El Depòsit Legal és l'obligació que existix a Espanya i en altres països occidentals de lliurar a l'administració pública determinat nombre d'exemplars de l'imprès , produït o editat en determinat territori . Gràcies a este mecanisme, biblioteques com la Valenciana poden preservar el patrimoni bibliogràfic actual del territori del qual són biblioteca capçalera .

Per este mitjà , han arribat i arriben a la Biblioteca Valenciana documents de tota mena produïts o editats a la Comunitat Valenciana com llibres, revistes, diaris, partitures, discos, vídeos, mapes, postals, gravats, làmines, cartells, documents electrònics (tant tangibles com en línia) i fins i tot cromos o cartes. Totes estes publicacions passen a constituir la Bibliografia Valenciana .

Actualment, un dels reptes que afronta la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu és el de la preservació dels documents electrònics intangibles, els que es troben a Internet . Per això, la Biblioteca Valenciana participa i col·labora en el desenvolupament de projectes nacionals per a l'arxiu del web amb la finalitat de recuperar i preservar el patrimoni digital valencià per a les generacions futures.

Més informació: