Programes o llibrets de festes

Targetes postals

Targetes postals

El departament de Fons Gràfic de la Biblioteca Valenciana compta amb una important col·lecció formada per més de quaranta-cinc mil targetes postals. En ella s'arreplega l'evolució de la targeta postal des dels seus inicis fins als nostres dies, incloent-hi un exemplar de la primera targeta postal oficial espanyola mata-segellada al desembre de 1873.

La gran majoria de les targetes són il·lustrades. Entre les més antigues destaquen les postals Grauss auss ("Salutacions des de"), d'origen germànic i que ràpidament van adoptar tots els països.

La gran majoria de les targetes procedix de la col·lecció de José Huguet. En alguns casos són col·leccions completes de les sèries que sobre la Comunitat Valenciana van fer Laurent, Hauser i Menet, Photoglob, etc., o les realitzades per fotògrafs valencians, com a Ángel García Cardona, Antonio García, Oraw-Raff, Vicente Barberá Masip, etc.

Quant al contingut iconogràfic, mostren vistes de les ciutats: carrers, monuments, places, edificis i palaus, reflectint al mateix temps la vida i modes de la gent, els comerços, l'enllumenat, els mitjans de transport, etc. També hi ha sèries de festes i esdeveniments que se celebraven com, per exemple, l'Exposició Regional Valenciana, d'oficis, de reproduccions de pintures, caricatures, anuncis, etc.