Programes o llibrets de festes

« Ves enrere

Mapes i plànols

Mapes i plànols

Les col·leccions cartogràfiques de Biblioteca Valenciana estan formades per mapes, atles, plànols, cartes nàutiques, etc. de diversos llocs del món -encara que el nombre més gran correspon a la Comunitat Valenciana-, i que es va enriquint tant per les compres, donacions i llegats, com per la gran varietat de documents ingressats pel Depòsit Legal.

Respecte a la Comunitat Valenciana, entre els mapes solts i atles més antics podem destacar l'obra D'Ortelius Valentia regnum, separat d'Il theatro del mondo ; l'Atlas minor de Gerardus Mercator, amb Regni Valentiae typyus publicat entre 1607 i 1628; el Mapa geográfico del Reyno de Valencia, de Tomás López, de 1788; el Mapa del Reyno de Valencia, publicat pel botànic valencià Antonio José Cavanilles en 1795 i l'exemplar del pla del pare Tosca imprés en el s.xviii, Valentia edetanorum, vulgo del Cid Delineata a Dre. Thoma Vincentio Tosca Congr. Oratoriij presbytero Jph. Fortea f. Et sculp.

La col·lecció de cartes nàutiques està formada per diversos centenars de documents entre els que destaquen la Carta esférica de España desde cabo de Gata hasta cabo de Oropesa, de 1786, o el Plano del puerto y rada de Valencia levantado en 1877 por la Comisión hidrográfica al mando del capitán de fragata D. Rafael Pardo de Figueroa, així com una important col·lecció de documents publicats a Londres per l'Admiralty.