Programes o llibrets de festes

« Ves enrere

Manuscrits

Manuscrits

La col·lecció de manuscrits està composta fins a l'actualitat per 3.700 documents, la major part provinents de les donacions de Nicolau Primitiu Gómez Serrano i de Salvador Pallarés, i de l'adquisició de la biblioteca Bas Carbonell, amb el seu interessant fons de teatre valencià i la de la Família Carreres.

Dins del catàleg de manuscrits es conserven nombrosos pergamins. A més de les 16 butles papals datades entre 1288 i 1874 cal destacar el document més antic que es conserva en la biblioteca, una carta partida per ABC de l'any 1274 que conté la confirmació de la primera carta de poblament de Sant Mateu.

Manuscrits interessants per la bellesa de la seua decoració miniada són el Spectacula Lucretiana, dedicat pel seu autor al papa Alexandre VI amb motiu de les noces de la seua filla Lucrècia Borja, els Comentaris a la Historia Natural de Plinio, que va pertànyer a l'antiga biblioteca del monestir de Sant Miquel dels Reis, o un llibre d'hores realitzat en 1454 pel cartoixà de Vall de Crist Nadal Ibáñez