Per temàtica

« Ves enrere

Biblioteca de l'exili republicà valencià

Biblioteca de l'exili republicà valencià

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu compta entre els seus fons amb les biblioteques i arxius personals d'exiliats arribats en forma de donació per part d'ells mateixos o les seues famílies. Es tracta d'intel·lectuals de gran prestigi que van mantindre viu el vincle amb la seua terra i van voler enriquir el patrimoni cultural dels seus conciutadans.

L'any 1993 es va subscriure un conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la Universitat de València per a la realització d'una investigació entorn de la recuperació del patrimoni cultural dels exiliats valencians. Amb la donació realitzada en 1995 per Guillermina Medrano i Rafael Supervía, naix materialment el departament dedicat a l'exili republicà valencià.

Els documents que formen la Biblioteca de l'exili de la Biblioteca Valenciana són de tipus i materials molt variats: llibres i monografies, publicacions periòdiques, cartells, fotografies, materials audiovisuals i documents d'arxiu, i componen una riquíssima font d'informació sobre este tema.