Guia de recursos de la Biblioteca Valenciana: Teatre

Nicolau Primitiu: 50 anys

Nicolau Primitiu: 50 anys

Amb ocasió del 50 aniversari de la mort de Nicolau Primitiu, la Biblioteca Valenciana ha preparat un intens programa centrat en la seua figura i llegat que s'anirà desenvolupant al llarg del mes de novembre de 2021.

- Visites guiades: 2 ,9, 16, 23 i 30 de novembre. Turnos: 10-11-12 h. Reserves al telèfon  96 3874002

- Taller Teatralitzat: 6, 13, 20 i 27 de novembre.11 h. Reserves al telèfon 96 387 4002. Més detalls

Exposició: El apartat 'La Biblioteca Destaca' de l'exposició permanent estarà dedicat a Nicolau Primitiu amb joies emblemàtiques de la seua col·lecció com la Bíblia Políglota i el manuscrit Spectacula Lucretiana dedicat a Lucrecia Borja.

- Presentació dels ‘Dietaris 1937' de Nicolau Primitiu (11 de novembre a les 18.30 h en l'església  del Monestir de Sant Miquel dels Reis). En dit acte es presentaràn els Dietaris de 1937, que Nicolau Primitiu va escriure en plena Guerra Civil. Hi intervindran: Carme Gómez-Senent, bibliotecària i neta de Nicolau Primitiu; Josep Daniel Climent, historiador i editor literari de l'obra; i  Raquel Tamarit, secretària autònomica de Cultura i Esport de la Generalitat. Moderarà l'acte: María Jesús Carrillo, directora tècnica de la Biblioteca Valenciana. Els assistents rebran un exemplar de l'obra. L'acte finalitzarà amb un vi d'honor.

A més, en un dia tan assenyalat, la Biblioteca Valenciana ha preparat una visita guiada especial dedicada a este humanista valencià, que permetrà als participants conéixer dependències de la Biblioteca Valenciana com els depòsits, el despatx de Nicolau Primitiu o l'exposició permanent on es mostren joies del fons com el Spectacula Lucretiana o la Biblia Políglota de Cisneros. La visita tindrà lloc el mateix dia 11 de novembre de 17.30 a 18.30 hores. Es gratuïta, però per motius organitzatius, cal reservar mitjançant el telèfon 96 387 4000 o escrivint a bvdifusio@gva.es.
 

Biblioteca d'autor: nova sección en BIVALDI amb obres relacionades amb la seua producció com a autor, la seu vida o el seu llegat: accés web.