Principal |  Mapa |  E-mail 
Agenda|Exposicions
Calendari | Cursos i Trobades | Exposicions | Notícies | Presentacions
Ir a Menú Principal San Miguel de los Reyes Biblioteca Valenciana Digital
EXPOSICIONSEXPOSICIÓ: L'ESTIU VALENCIÀ

Exposició que mostra l'evolució social i cultural de com els nostres conciutadans passaven l'estiu, amb especial referència a les festes celebrades per tota la Comunitat Valenciana durant esta estació, algunes de les quals com el Misteri d'Elx o la Muixeranga d'Algemesí són ja Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Un viatge per tota la geografia valenciana de la mà de reputats representants de les Lletres Valencianes de tots els temps. Naturalistes com Cavanilles, poetes com Vicent A. Estellés o Miguel Hernández, escriptors com Vicente Blasco Ibáñez o Carmelina Sánchez Cutillas, o pensadors i historiadors com Teodor Llorente, Rafael Altamira, Lluís Guarner, Joan Fuster o Francesc Almela i Vives ens han deixat les seues descripcions o reflexions sobre festes i costums. Veure llibret [pdf].

Organitza i comissaria: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·labora: Vinos de la Viña.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari:
-De dimarts a divendres: de 10 a 14 h, i de 17 a 20 h.
-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.
-Agost: només s'obrirà de matí.
-Festius oberts en el periode: 15 d'agost.
Visites guiades per a grups: prèvia reserva mitjançant el següent formulari electrònic.

Data: Del 3 de juliol al 30 de setembre de 2018.
Lloc: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).EXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

Esta exposició pretén donar a conéixer la tasca que realitza la Biblioteca Valenciana, principal centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana: el seu origen, la seua seu, els fons que conserva, els productes i servicis que oferix i les vies d'adquisició de nous documents d'una biblioteca viva que continua ampliant les seues col·leccions i millorant i actualitzant els seus servicis. Més informació: Llibret de mà [pdf].

La secció "La Biblioteca destaca", ubicada dins de l'exposició permanent, estarà dedicada fins a mitjans de juny de 2018 a la lectura. Amb el títol, "Créixer llegint" esta mostra permet apropar-se a la rica i diversa documentació atresorada per la Biblioteca Valenciana sobre el fet d'aprendre a llegir: cartilles, contes, llibres infantils i juvenils, etc., a més de recordar la tasca portada endavant per la nostra Biblioteca Valenciana en este àrea. Veure audiovisual.

Organitza i comissaria: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·labora: Subdirecció General de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari:
-De dimarts a divendres: de 10 a 14 h., i de 17 a 20 h. En agost, només d'obrirà de matí. En Nadal només s'obrirà els dies no festius en horari de matí.
-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.
-Festius oberts durant 2018: 29 de març, 1 de maig, 15 d'agost, 9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.

Visites guiades per a grups: prèvia reserva mitjançant el següent formulari electrònic.

Data: exposició amb caràcter permanent on les peces que es mostren aniran canviant.
Lloc: Sala Permanent del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

Després de la seua estància al Monestir de Sant Miquel dels Reis, la Biblioteca Valenciana ofereix a institucions públiques, museus, biblioteques, centres educatius o associacions culturals la possibilitat d'aprofitar la producció gràfica d'estes mostres en itineràncies per tots els racons de la Comunitat Valenciana. Les cessions són gratuïtes, però totes les despeses de transport, instal·lació i devolució van a càrrec de les entitats sol·licitants.

Actualment, estan en circulació les següents exposicions:

1.VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, UN VALENCIÀ UNIVERSAL

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Aldaia (jul.2017), Càrcer (oct.), Paterna (nov.2017), Albal (des.2017), Alfarrasí (gen.-feb. 2018), Puçol (abril 2018).

2. IMAGINARI. EL MÓN DE MIGUEL CALATAYUD

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Paiporta (nov.2016), Alcàsser (des.2016), IES Misericòrdia-València (gener 2017), Monóvar (abril 2017), Las Naves-València (3 de juny de 2017), Castelló de Rugat (oct.2017), Aspe (nov.-des.2017), Benidorm (des.2018-gen.2019).

3. EL LLIBRE VALENCIÀ

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Requena (estiu 2015), Vinarós (set.oct.2015), Sagunt (oct.-nov.2015), Oliva (des.-gen.2016), la Vall d'Uixó (febrer 2016), Oriola (març-abril 2016), Dénia (abril-maig 2016), Benigànim (juny-juliol 2016), Torrent (oct.2016), Gandia (nov.2016), Bunyol (abril 2017), Xàbia (maig-juny 2017), Alfarrasí (abr.-maig 2018), Castelló de Rugat (nov.2018).


Sol·licitud: Per a demanar les exposicions, dirigisca un correu a: bvdifusion@gva.es, on indique l'exposició concreta que es demana i les dades de la seua preferència.
EXPOSICIÓ: D'ATZUR I OR. EL SILENCI DELS ÀNGELS

Continguts: descripció i audiovisual

Organitza: Fundació Cultural Capella de Ministrers i Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat.

Patrocina: Sabadell Fundació.

Atenció: Per raons tècniques, l'exposició no es podrà visitar fins nou avís

Lloc: Cor de l'església del monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).