Principal |  Mapa |  E-mail 
Agenda|Exposicions
Calendari | Cursos i Trobades | Exposicions | Notícies | Presentacions
Ir a Menú Principal San Miguel de los Reyes Biblioteca Valenciana Digital
EXPOSICIONSEXPOSICIÓ PERMANENT: LA BIBLIOTECA DELS VALENCIANS. BIBLIOTECA DE BIBLIOTEQUES

Esta exposició pretén donar a conéixer la tasca que realitza la Biblioteca Valenciana, principal centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana: el seu origen, la seua seu, els fons que conserva, els productes i servicis que oferix i les vies d'adquisició de nous documents d'una biblioteca viva que continua ampliant les seues col·leccions i millorant i actualitzant els seus servicis. Més informació: Llibret de mà [pdf].

La secció "La Biblioteca destaca", ubicada dins de l'exposició permanent, estarà dedicada fins a mitjans de juny de 2018 a la lectura. Amb el títol, "Créixer llegint" esta mostra permet apropar-se a la rica i diversa documentació atresorada per la Biblioteca Valenciana sobre el fet d'aprendre a llegir: cartilles, contes, llibres infantils i juvenils, etc., a més de recordar la tasca portada endavant per la nostra Biblioteca Valenciana en este àrea.

Organitza i comissaria: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·labora: Subdirecció General de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari:
-De dimarts a divendres: de 10 a 14 h., i de 17 a 20 h. En agost, només d'obrirà de matí. En Nadal només s'obrirà els dies no festius en horari de matí.
-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.
-Festius oberts durant 2018: 29 de març, 1 de maig, 15 d'agost, 9 i 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre.

Visites guiades per a grups: prèvia reserva mitjançant el següent formulari electrònic.

Data: exposició amb caràcter permanent on les peces que es mostren aniran canviant.
Lloc: Sala Permanent del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).EXPOSICIÓ: FIDELITATS A CONTRACORRENT. EL MÓN DELS MARTÍNEZ GUERRICABEITIA

La família Martínez Guerricabeitia acompanya la memòria d'un segle d'Espanya, des del fervor idealista dels llibertaris de primers de segle XX fins a les inquietuds públiques actuals. Els dos germans, José i Jesús, fortament influïts pels ideals culturals i socials del pare, van triar participar en eixa història nadant sempre a contracorrent de les idees dominants en cada moment, preservant una mirada crítica recolzada en fortes aspiracions utòpiques. Van aconseguir construir una empresa editorial tan decisiva com Ruedo Ibérico i una Col·lecció d'art plenament característica de la pintura política i social de la segona mitat del segle XX, llegant a les generacions actuals una memòria imprescindible de la resistència contra els totalitarismes i dels combats a favor de la llibertat.

Organitzen: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i Fundació General de la Universitat de València-Col·lecció Martínez Guerricabeitia.

Col·laboren: Arxiu del Regne de València, Arxiu Històric de la Universitat de València, Biblioteca Històrica de la Universitat de València, IES nº1 de Requena.

Comissariat: Miguel Corella, José Martín, Francisco Sebastián i José Luis Villacañas.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari:
-De dimarts a divendres: de 10 a 14 h, i de 17 a 20 h.
-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.
-Festius oberts en el periode:. 29 de març, 1 de maig.

Visites guiades per a grups: prèvia reserva al següent formulari electrònic.

Data: Del 12 de març al 27 de maig de 2018.
Lloc: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).EXPOSICIÓ: D'ATZUR I OR. EL SILENCI DELS ÀNGELS

Continguts: descripció i audiovisual

Organitza: Fundació Cultural Capella de Ministrers i Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat.

Patrocina: Sabadell Fundació.

Atenció: Per raons tècniques, l'exposició no es podrà visitar fins nou avís

Lloc: Cor de l'església del monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).EXPOSICIONS ITINERANTS DE LA BIBLIOTECA VALENCIANA

Després de la seua estància al Monestir de Sant Miquel dels Reis, la Biblioteca Valenciana ofereix a institucions públiques, museus, biblioteques, centres educatius o associacions culturals la possibilitat d'aprofitar la producció gràfica d'estes mostres en itineràncies per tots els racons de la Comunitat Valenciana. Les cessions són gratuïtes, però totes les despeses de transport, instal·lació i devolució van a càrrec de les entitats sol·licitants.

Actualment, estan en circulació les següents exposicions:

1.VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, UN VALENCIÀ UNIVERSAL

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Aldaia (jul.2017), Càrcer (oct.), Paterna (nov.2017), Albal (des.2017), Alfarrasí (gen.-feb. 2018), Puçol (abril 2018).

2. IMAGINARI. EL MÓN DE MIGUEL CALATAYUD

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Paiporta (nov.2016), Alcàsser (des.2016), IES Misericòrdia-València (gener 2017), Monóvar (abril 2017), Las Naves-València (3 de juny de 2017), Castelló de Rugat (oct.2017), Aspe (nov.-des.2017), Facultat de Magisteri de València (feb. 2018).

3. EL LLIBRE VALENCIÀ

-Característiques i condicions: document [pdf] - fitxa i elements digitals [online].
-Itineràncies realitzades o previstes: Requena (estiu 2015), Vinarós (set.oct.2015), Sagunt (oct.-nov.2015), Oliva (des.-gen.2016), la Vall d'Uixó (febrer 2016), Oriola (març-abril 2016), Dénia (abril-maig 2016), Benigànim (juny-juliol 2016), Torrent (oct.2016), Gandia (nov.2016), Bunyol (abril 2017), Xàbia (maig-juny 2017), Alfarrasí (abr.-maig 2018), Castelló de Rugat (nov.2018).


Sol·licitud: Per a demanar les exposicions, dirigisca un correu a: bvdifusion@gva.es, on indique l'exposició concreta que es demana i les dades de la seua preferència.