CITES DEL 12-03-2018:EXPOSICIONS:
EXPOSICIÓ: FIDELITATS A CONTRACORRENT. EL MÓN DELS MARTÍNEZ GUERRICABEITIA

La família Martínez Guerricabeitia acompanya la memòria d'un segle d'Espanya, des del fervor idealista dels llibertaris de primers de segle XX fins a les inquietuds públiques actuals. Els dos germans, José i Jesús, fortament influïts pels ideals culturals i socials del pare, van triar participar en eixa història nadant sempre a contracorrent de les idees dominants en cada moment, preservant una mirada crítica recolzada en fortes aspiracions utòpiques. Van aconseguir construir una empresa editorial tan decisiva com Ruedo Ibérico i una Col·lecció d'art plenament característica de la pintura política i social de la segona mitat del segle XX, llegant a les generacions actuals una memòria imprescindible de la resistència contra els totalitarismes i dels combats a favor de la llibertat.

Organitzen: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i Fundació General de la Universitat de València-Col·lecció Martínez Guerricabeitia.

Col·laboren: Arxiu del Regne de València, Arxiu Històric de la Universitat de València, Biblioteca Històrica de la Universitat de València, IES nº1 de Requena.

Comissariat: Miguel Corella, José Martín, Francisco Sebastián i José Luis Villacañas.

Entrada lliure i gratuïta.

Horari:
-De dimarts a divendres: de 10 a 14 h, i de 17 a 20 h.
-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h.
-Festius oberts en el periode:. 29 de març, 1 de maig.

Visites guiades per a grups: prèvia reserva al següent formulari electrònic.

Data: Del 12 de març al 27 de maig de 2018.
Lloc: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, València).